Meny Stäng

Alternativ till traditionella soffbord – För den händige och hemmafixaren

Om du är relativt händig och vill ha ett hem som inte ser ut som alla andras, finns det en hel del alternativa lösningar du kan ta till för att få ett unikt och ofta även väldigt billigt soffbord. Här kommer våra bästa tips gällande detta:

Använd pallar och lådor

Vi menar förstås inte kartongvarianterna här, utan snarare snygga träpallar och lådor, som om man fixar till dem, rengör dem, och kanske även behandlar dem på något vis, kan bli riktigt snygga och även funktionella som soffbord. Har du inga lådor eller pallar själv kan man faktiskt köpa detta på många orter, och de allra mest eftertraktade varianterna är de med något snyggt vintageaktigt tryck som behålls.

Sittpuffar med platt överdel

På senare år har de som gillar inredningsstilen från Marocko och Mellanöstern börjat använda sig av stora sittpuffar, som man eventuellt kan ställa en orientalisk bricka på, som soffbord. För att detta ska vara möjligt, bör dock sittpuffen förstås ha en platt överdel. Ett bra alternativ för alla som vill ha ett lite mjukare och runt soffbord.

Såga ned ett gammalt, vanligt bord

De flesta vanliga bord, vare sig man har dessa hemma sedan innan, eller om man köper dem på t.ex. på loppis eller liknande, kan ju inte användas som soffbord eftersom de är för höga. Men varför inte prova att såga ned benen på bordet lite, om det går att göra (detta är möjligt i de allra flesta fall), för att se om detta gör att bordet i fråga kan användas som soffbord trots allt? Att göra om vanliga bord till ett litet soffbord garanterar trots allt att du inte kommer att stöta på likadana soffbord hos andra!

Flera pallar

Flera pallar i samma stil eller samma färg kan också vara ett kul alternativ till ett vanligt soffbord. Vanligast bland dem som väljer detta som ett soffbordsalternativ är att ha 4 små pallar för detta, som ställs bredvid varandra.

En bänk

En enkel och stilren bänk som saknar ryggstöd och liknande detaljer kan också användas som ett soffbord, för den som vill skapa en stilren, modern och unik look.

Sidbord och sängbord

Små sidobord och sängbord, dvs. bord som egentligen är tänkta att ställas bredvid sängen, kan också vara lämpliga som soffbord för alla som är på jakt efter mindre varianter av detta. Kan dock se lite konstigt ut om alla delar av bordet inte ser likadana ut, samt om t.ex. lådor och liknande (vanliga på sängbord) finns. Så granska alltid sidobord och sängbord som du tänkt använda på detta vis noga innan köp!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!