Meny Stäng

Några alternativa material som kan vara intressanta för dig som ska köpa soffbord och inte måste ha ett i trä

Trä har redan länge varit det mest populära valet av material bland svenskar som köper soffbord, och man kan få tag på massvis med olika träslag när man vill ha ett soffbord i trä, men på senare tid har även andra material börjat bli allt mer populära, för många vill ha ett blickfång eller något riktigt unikt i sitt vardagsrum, men känner sig samtidigt inte så äventyrliga att de vill satsa på en väldigt udda form eller färg, och då kan det vara ett bra alternativ att vara lite äventyrlig med materialet på soffbordet istället.

Här kommer några tips på material som kan vara intressanta för dig som inte vill ha ett soffbord i trä, utan i ett annat material:

Metall

Detta kan kanske låta udda, men idag tillverkas det faktiskt massvis med soffbord helt eller delvis i metall, och dessa kan ge en väldigt stilren, industriell och modern look i ditt hem. Så är detta stilen du är ute efter, kan soffbord i metall vara värda att titta på. Metallen kan både vara ”ren” så att säga, eller behandlad på olika sätt, t.ex. med färg, slipningar och liknande.

Plast

Plast är ett material som är lätt att rengöra, och även otroligt hållbart. Detta gör att allt fler vill ha alla möjliga saker som är gjorda i plast, även möbler. Och vill man testa att äga några plastmöbler, är ett soffbord en utmärkt början. Vill du skaffa ett soffbord i plast har du dessutom massvis med olika färger och modeller att välja mellan, så att satsa på detta material ger dig väldigt många valmöjligheter.

Genomskinlig plast

Detta är ett väldigt bra alternativ för alla som gillar den moderna stilen, men även den som vill skapa ett luftigt intryck, då ett soffbord i klar, genomskinlig plast kommer att se genomskinligt ut, som om det vore gjort i glas. När det gäller detta har man inte jättemånga soffbord att välja mellan, men det går att komma över denna typ av soffbord, framför allt via många nätbutiker som säljer möbler och soffbord online.

Tyg och madrasser

En annan kul ide, som under senare år blivit allt vanligare, är att man använder ottomaner eller sittpuffar som har en platt yta överst som soffbord. Väljer man ett soffbord av detta slag, är soffbordet i fråga givetvis gjort av en madrassliknande stoppad yta eller tyg. Detta kan därför vara ett väldigt intressant alternativ för alla som vill ha ett mjukt, varmt soffbord.

(Delvis) glas

Att ha ett soffbord som är helt och hållet tillverkat i glas är förstås inte så praktiskt, men många gillar glas och skulle vilja ha ett soffbord som åtminstone delvis är gjort i glas. Och är detta vad du gillar, har du faktiskt väldigt många olika soffbord att välja mellan. Hur mycket glas som finns med i bordet varierar, men det finns även glasbord med ganska stor del glas i.

Utöver dessa material kan dock även andra material vara aktuella, då soffbord hela tiden börjar tillverkas i nya och spännande material.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!