Meny Stäng

Om oss

Ett billigt bord hittar du inte i ett nafs. Eller? Med rätt verktyg kan du faktiskt göra det. Vår guide kommer hjälpa dig att sålla i utbudet av soffbord och hitta det bästa och billigaste för dig. Det finns ingen anledning att betala mer än nödvändigt för att få ett soffbord som du vill ha, och detsamma gäller tiden du lägger ner. Varför lägga ner mer tid än vad du behöver? Tid är en av dina viktigaste resurser, och vår önskan är att du lägger så mycket av den på saker som gynnar dig i vardagen. Låt oss på Soffborden.se ge dig verktygen för att snabbt hitta ett fantastiskt soffbord.

Hur stort utrymme har du?

Låt säga att du har en soffa med divaner på båda sidor. Det gör att utrymmet för ett litet soffbord blir relativt begränsat. Du kan inte ställa vilken typ av soffbord som helst där, för det måste för det första få plats och för det andra är det en fördel om du kan röra dig mellan divanerna. Ha alltid sitt utrymme i åtanke. Ett tips är att måtta så att du kan kolla om soffbordet passar direkt i butik eller online.

Hur hög behöver soffbordet vara?

Det finns soffbord i flera olika höjder. Därför har du en fantastisk möjlighet att sålla ut soffbord som passar en höjd som är perfekt för dig. Underskatta inte det här, för det kommer vara mer eller mindre avgörande för den övergripande komforten.

Kommer du behöva extra förvaring i soffbordet?

Det här är ingen överflödig fråga. Ta någon minut och reflektera över ditt vardagsrum. Hur mycket har du? Behöver du en möbel som hjälper dig att få undan grejer i rummet? Det kan vara oerhört praktiskt med förvaringen, men risken finns att det blir en aning rörigt om du inte har tänkt till innan. Ett soffbord med förvaring är väldigt praktiskt.

Hur vill du att ditt soffbord ska se ut?

Det här är roligt! Nu är det dags att bestämma form och färg. Börja alltid med att ta en titt på omgivningen. Hur ser övriga möbler ut? Vilken färg är dominant i vardagsrummet? Är inredning mer iögonfallande eller flyter den ihop i en lättsammare enkelhet? Det här är faktorer som kommer vara av stor betydelse när du bestämmer utseende på ditt soffbord.

Nästa steg i frågan är att ta reda på vad du själv önskar. Tycker du om vackra designer eller föredrar du enkelhet? När du sedan slår ihop dina egna önskemål med förutsättningarna i din inredning, där har du receptet på ett perfekt soffbord för dig.

Vad är ett billigt soffbord?

Den huvudsakliga men ändå slutgiltiga frågan. Vad får soffbordet kosta? Vi förespråkar billiga soffbord, men här finns en liten hake. Vad som är billigt är väldigt relativt. Det som är billigt för den ena kan anses vara svindyrt för en annan. Därför är din väg i den här frågan högst individuell,. Följdfrågan som riktas åt ditt håll blir således följande: hur mycket kan och vill du betala för ett soffbord?

Betala mindre

Det finns förstås andra vägar till billiga soffbord, och det är vad vi kommer att beröra i det här avsnittet. Är du lite händig eller kreativ? Känner du inget direkt behov av att springa ner till närmaste möbelbutik eller kasta dig på datorn när det är dags att börja titta på ett soffbord? Möjligheterna är faktiskt större än man kan tro, och här nedan kommer du få några tips för hur du kan få ett soffbord på ett annorlunda sätt.

Får det lov att vara en träpall?

Det är sant, du kan använda en vanlig emballagepall för att göra ett designat soffbord. Vi bara antar att du inte vill att det ska synas att vad det egentligen är, men en fantastisk lösning på det är att lägga över en vaxduk eller liknande. Genialiskt, eller hur?

Vad sägs om en puff?

På flera håll i världen har det blivit allt vanligare att man använder en vanlig sittpuff som soffbord. Det får anses vara väldigt kreativt, och vi tycker att det maximerar mysfaktorn till ungefär 1000. Vad tror du? Låter det som någonting för dig? För att det här ska fungera så behöver sittdelen på puffen vara platt – förstås.

Tycker du om att fixa?

För dig som anser dig vara lite händigare än andra kan det här vara en fantastisk idé. Lägg beslag på ett gammalt soffbord med hjul och modifiera det lite. Lev ut dina kreativa lustar och skapa ett soffbord som passar både dig och ditt hem. Du klarar det, för du är ju händig.

Har du kollat på loppisarna och second hand-butikerna?

Där kan du verkligen göra fantastiska fynd om du är på rätt plats vid rätt tidpunkt. En bra dag kan du hitta en superbilligt soffbord som kommer passa superbra in i ditt superläckra hem.

Blocket, Tradera och andra köp-och-sälj-sidor?

Enkelt, direkt över nätet och ofta väldigt billigt. Det här är ett alternativ för dig som vill ha ett soffbord superbilligt. Det kan hända att du får vänta lite, men tålamod är ju din starkaste sida.

Kanske hittar du ditt billiga soffbord bland lågpriskedjorna?

Det här är faktiskt troligare än man kan tro. Lågpriskedjorna har inte övergripande dålig kvalité. Produktionsmetoder och logistiska lösningar blir effektivare, och det medför att priserna kan pressas utan att kvalitén behöver bli lidande!

Soffborden.se